Heart by Amaro, Zakopane

RESTAURACJA

W samym sercu Tatr WOJCIECH MODEST AMARO – najbardziej uznany polski Szef Kuchni na świecie otworzył swoją autorską restaurację, która jak sam mówi jest spełnieniem jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu smaków wypływających prosto z serca.

Miejsce to, jest przede wszystkim otwartym domem, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”. Heart by Amaro to unikatowy projekt na zakopiańskiej scenie kulinarnej, a także niezwykle nowatorskim na skalę Polski.

Zdjęcia + logo
Zdjęcia + logo
koncepcja

Koncepcja restauracji ulokowanej w zabytkowej willi nawiązuje do biesiadnego stylu spotkań kojarzonego od lat z zakopiańską bohemą. Amaro zadbał o to, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych szef przygotował specjalne menu „Palce Lizać” oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.

Dla przyszłych gwiazd gastronomii planowane są również kulinarne niespodzianki i butikowa kolekcja akcesoriów oraz strojów kuchennych.  
Dopełnienie całości stanowi unikalna karta win, z akcentem na wina organiczne, a także kultowa selekcja polskich alkoholi: wódek, nalewek, likierów, miodów pitnych, cydrów i kraftowych piw. 

zdjecia
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij