Heart by Amaro, Zakopane

CHEF AMARO

Wojciech Modest Amaro, samouk i pasjonat, który spędził ponad 8 lat poza granicami kraju szkoląc się w Londynie, Paryżu i Barcelonie, u boku takich sław jak Ferran Adria. Jego pionierska wizja współczesnej kuchni polskiej zdobyła uznanie na świecie i wiele prestiżowych wyróżnień. Zdobywca pierwszej, historycznej gwiazdki Michelin w Polsce w 2013 roku.

Autor bestsellerów: „Kuchnia Polska XXI wieku” , „Natura kuchni polskiej” i „Heartmade by atelier Amaro”. Juror programu Top Chef Polska. Założyciel Forgotten Fields Farm, projektu dedykowanego przywracaniu bioróżnorodności fauny i flory oraz pomocy młodym osobom w odnalezieniu się w starcie w dorosłe życie.

Zdjęcia + logo
Zdjęcia + logo
kalendarium

2007 Nagroda Chef de l’Avenir - Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna, Paryż

2008 elBulli, Hiszpania

2009 książka Kuchnia Polska XXI wieku

2010 Noma, Dania

2010 4 książka świata World’s Cookbook Awards „Natura Kuchni Polskiej”

2011 otwarcie atelier Amaro

2012 organizacja Cook it Raw Poland

2013 sympozjum Madrid Fusion

2013 1*Michelin dla atelier Amaro

2013 Four Magazine - World’s Best Food Magazine

2015 Obsession, UK

2015 Sympozjum Food on The Edge, Irlandia

2016 Seoul Gourmet, Korea

2016 el Celler de Can Roca, Hiszpania

2017 World’s 50 Best Restaurant - Discovery Series

2017 wastED with Dan Barber, Londyn UK

2017 Gourmet Festival, Budapeszt

2017 wykład - Masterclass Blue Hill at Stone Barns, USA

2018 12 Days of Christmas, Meadowood, CA

2018 książka „Heartmade by atelier Amaro”

2019 Chef’s Table Tribeca

2019 Four Magazine - World’s Best Food Magazine

2019 The Best Chef Awards - Top 100

2019 Sympozjum Food meets Science, Barcelona

2019 nr 90 z 100  The Best Chef Awards 

2019 World’s 50Best Discovery

Zdjęcie
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij